Blog
Je terras aankleden voor de feestdagen

Je terras aankleden voor de feestdagen

Ingmar Boon
Ingmar Boon
January 4, 2023

4

min read

Hoor je die kerstjingles al in de verte? Mariah Carey’s All I Want For Christmas? December is begonnen en dat wil zeggen dat de leukste tijd van het jaar voor onze deur staat: de feestdagen. Velen van ons decoreren het hele huis maar het is net zo leuk om je buitenruimte aan te kleden. Met deze tips wordt jouw terras the merriest of them all! 

Oh denneboom oh denneboom

First things first. Wie denk aan Kerstmis denkt aan een boom. Zet die dus als eerste op je decoratielijst! Niet alleen schreeuwt zo’n boom ‘Kerstmis’ maar het geeft ook gewoon een heerlijk knus gevoel. Liever geen echte boom buiten? Dan zijn er natuurlijk heel wat (duurzame) alternatieven. Denk maar aan een houten boom of een lichtboom. Tegenwoordig kan je ook een kerstboom huren of adopteren. Wanneer je die terug brengt wordt je boom teruggeplant. Vergeet ‘m zeker niet te decoreren! 

Kerstkleuren

Rood, groen en wit zijn universeel gekend als dé kerstkleuren. Die kan je zeker laten terugkomen in je decoratie. Zet bijvoorbeeld een grote, stevige vaas neer en vul die met gekleurde kerstballen. Een lege muur over? Nu niet meer. Hang er grote kerstsokken aan in de traditionele kleuren en vul ze op met leuke decoratie of echte cadeautjes die tegen een stootje kunnen. 

Zorg voor warmte

Dat kan je op zoveel verschillende manieren doen. Kaarsen vind je overal. Groot, klein, dik, dun, met of zonder geur, ze worden in elk formaat of vorm verkocht. Ze zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer maar ook voor een warm gevoel. Zet je kaarsen in een lantaarn, zo kunnen ze tegen een stootje en hang je ze rond waar je wil. Nood aan wat meer warmte? Dan is een terrasverwarmer of vuurkorf een optie. Hoewel ze meer kosten, kan je er wel jaren gebruik van maken én optimaal genieten van je terras deze herfst- en wintermaanden. 

Kerstdekens en kussens

Dekens en kussens fleuren je buitenruimte gegarandeerd op. Drink je je koffie graag buiten maar is het net iets te fris? Wikkel je helemaal in een kerstdeken en je warmt volledig op. Sierkussens met een bepaalde print of in bepaalde vormen kan je heel gemakkelijk vinden en zijn een mooie toevoeging aan jouw terras. Dankzij de extra opbergruimte van de Urbn Gardn bescherm je ze zo tegen het gure weer!

Lampjes

Het wordt wat donkerder buiten dus brengen we zelf het licht terug. En dat kan natuurlijk heel gemakkelijk met lampjes. Je hebt ze in alle maten en vormen. Denk maar aan een slinger met sneeuwvlokken of in de traditionele kerstkleuren. Geen fan van slingers? Dan kan je ook kiezen voor wandlampen of lantaarns. 

Nog op zoek naar een eyecatcher voor op je balkon? Ontdek de verticale tuin van Urbn Gardn hier

Discover more

Minder is meer: comfortabel leven in een kleiner huis

Minder is meer: comfortabel leven in een kleiner huis
Ingmar Boon
Ingmar Boon
February 14, 2023

4

min read

Start het nieuwe jaar met het terras van je dromen

Start het nieuwe jaar met het terras van je dromen
Ingmar Boon
Ingmar Boon
January 4, 2023

3

min read

Het belang van duurzaam design

Het belang van duurzaam design
Ingmar Boon
Ingmar Boon
January 4, 2023

3

min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.