Blog
Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen

Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen

Ingmar Boon
Ingmar Boon
April 12, 2023

5

min read

Het lenteseizoen is officieel begonnen. Een terras kan vaak onpersoonlijk, vuil en kaal ogen. Je wil natuurlijk dat jouw terras dé place to be wordt om van die eerste lentezon te genieten. Van de juiste verlichting en meubels tot decoratie en aankleding, wij loodsen je er even door. 

Zorg voor variatie

Want wees nu eens eerlijk. Een terras waar alle tafels identiek zijn en in rijen naast elkaar staan, ziet er niet uitnodigend uit. Speel met verschillende soorten en hoogtes van tafels. Creëer verschillende zones of afgezonderde hoekjes. Zo geef je de mensen ook wat privacy en deel je jouw terras in voor verschillende functies. Denk maar aan een deel waar mensen enkel iets kunnen drinken of eten. 

Een vergunning voor een terras is op financieel vlak geen lachertje. Benut daarom elke vierkante meter zo slim mogelijk. Mensen te dicht op elkaar zetten, daar doen we niet aan mee. Zo loopt je terras heel snel leeg. Bouw je terras op een strategische manier op. Plaats tafels en stoelen richting voorbijgangers. Mensen houden nu eenmaal van people watching en blijven zo ook langer zitten.

Stijltip: maak met behulp van Urbn Gardn een gezellige zithoek op je terras. Zo creëer je de perfecte plaats om van een heerlijk drankje te genieten. 

Een oase van rust

Het element dat niet kan en mag ontbreken om je terras op te fleuren: planten. Zo’n botanische look is niet voor niets dé trend voor 2023. Ze zorgen niet alleen voor kleur, maar je kan planten ook gebruiken om ruimtes van elkaar af te scheiden. Bovendien zorgt veel groen ervoor dat de aandacht naar jouw terras getrokken wordt. Dat oogt nu eenmaal gezelliger. 

Wil je het maximale uit je terras halen, dan mag verlichting niet ontbreken. Vermijd felle TL lampen maar zorg er wel voor dat gasten elkaar ‘s avonds nog kunnen zien zitten. Kaarsen zijn hier ook je beste vriend. Ze zijn er tegenwoordig in alle geuren, kleuren en formaten. Zo vind jij de perfecte match voor jouw terras. 

Je mag dan nog de mooiste verlichting hebben. Wanneer de temperatuur ‘s avonds weer daalt, zakken mensen meestal af. Investeren in kwalitatieve terrasverwarming wordt dus bijna een must. Die verwarming kan je bijna het hele jaar door gebruiken en is makkelijk te bevestigen. Het maakt je terras bovendien extra gezellig tijdens de frisse lenteavonden. 

Stijltip: Urbn Gardn is de gemakkelijkste verticale tuin om te stylen. Je kan ‘m dan ook inzetten voor verschillende doelen tegelijk. Dankzij de modulaire wandschappen voeg je naar hartenlust planten toe. Door het design van Urbn Gardn gebruik je ‘m ook makkelijk als divider tussen verschillende zones. 

Details

Bij je voorbereiding voor de lente komt heel wat kijken. Naast het klaarstomen van je terras staan er natuurlijk nog wat dingen op je to-do lijst. Wij maakten ‘m even voor je op: 

  1. Werk met een reservatiesysteem. Zo geef je mensen de optie om zelf te kiezen waar ze willen zitten. 
  2. Deel je terras op sociale media. Hoe meer aandacht je kan trekken, hoe meer volk naar jouw terras komt kijken. 
  3. Zet eventueel extra personeel in op jouw terras. Mensen wachten niet graag te lang en zo weet je zeker dat je klanten niets zullen missen.
  4. Werk met een service stand. Gebruik deze voor extra bestek, borden, glazen en servetten. Zo bespaar je heel wat tijd en moeite. Ook deze kan je makkelijk afscheiden van de klanten door middel van een Urbn Gardn. 
  5. Vergeet geen check-up te doen van de algemene staat van je meubels en vloer. Mensen letten op elk detail. 

Urbn Gardn op jouw terras? Ontdek er hier alles over.

Discover more

Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen

Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen
Ingmar Boon
Ingmar Boon
April 12, 2023

5

min read

Alles wat je moet weten over biofiel design

Alles wat je moet weten over biofiel design
Ingmar Boon
Ingmar Boon
April 7, 2023

5

min read

De coworking van de toekomst: hoe flexibel werken evolueert

Wat heeft de toekomst in petto voor co-working spaces en hoe kan jij jouw ruimte future-proof maken? 
Ingmar Boon
Ingmar Boon
March 31, 2023

5

min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.