Blog
Minder is meer: comfortabel leven in een kleiner huis

Minder is meer: comfortabel leven in een kleiner huis

Ingmar Boon
Ingmar Boon
February 14, 2023

4

min read

Het inwonersaantal van Vlaanderen stijgt, dat merken we allemaal. Begin 2022 stond de teller op 6,7 miljoen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd natuurlijk. Maar dat wil ook zeggen dat al die mensen een woning nodig hebben. En in tijden zoals deze kan dat wel eens heel duur worden. De oplossing volgens velen? Kleiner wonen. Wil dat dan ook zeggen dat we moeten inboeten op comfort? Helemaal niet!

Minder kosten

We vallen meteen met de deur in huis. Het financiële aspect is dan ook voor veel mensen het belangrijkste punt. Kleinere huizen zijn over het algemeen minder duur in aankoop een onderhoud. Je kost per maand daalt heel wat en die gespaarde centen kan je ergens anders investeren. Daarnaast bestaan kleinere huizen ook uit een kleinere oppervlakte om op te warmen. En met de kosten van vandaag de dag is dat alleen maar mooi meegenomen. Je portemonnee is je dus ook dankbaar. Kleinere huizen hebben ook een kleinere ecologische afdruk omdat er minder energie nodig is om ze te bouwen en onderhouden.

Het zit ‘m in de kleine dingen

Wonen in een kleinere ruimte wil natuurlijk ook zeggen dat je minder plaats hebt om prullaria rond te strooien. Dus moet je wel rekening houden met de spullen die je dan nog in huis haalt. Dat wil niet zeggen dat je minder comfort hebt. Onderzoek toont aan dat een georganiseerde leefomgeving zorgt voor minder stress en je welzijn kan verbeteren. Je gaat eigenlijk een beetje wonen à la Marie Kondo. 

Wat met mijn comfort? 

Heel wat mensen denken dat kleiner wonen gelijk staat aan minder comfort. Maar niets is minder waar. Door zorgvuldig te plannen en juiste ontwerpkeuzes te maken is het perfect mogelijk om jouw kleine ruimte comfortabel en functioneel te maken. Kies je voor slimme opbergoplossingen en multifunctionele meubels, dan kan je die ruimte optimaal benutten. Denk bijvoorbeeld aan een voetenbank die ook dient als opbergruimte. Een lichte kleur aan de muur of spiegels zorgen voor een gevoel van openheid en ruimte. 

Je ruimte optimaal gebruiken met Urbn Gardn

Urbn Gardn is natuurlijk dé perfect oplossing voor mensen met een kleine buitenruimte. Maar de Urbn Gardn past ook perfect in je interieur. Gebruik ‘m bijvoorbeeld in je inkom. In de opbergruimte kan je al je (winkel)tassen kwijt. De modulaire wandschappen zijn perfect om je inkom te decoreren naar hartenlust. Door het toevoegen van een S-profiel hang je jassen op in no-time. En de zitruimte zorgt ervoor dat je een comfortabele plaats hebt om je schoenen aan en uit te trekken. 

Urbn Gardn als indoor verticale tuin gebruiken zorgt voor extra kleur en textuur. Je past ‘m natuurlijk helemaal aan zoals je zelf wil. Op die manier breng je ook nog wat buiten, binnen. 

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere manieren om Urbn Gardn te stylen. 

Benieuwd naar wat Urbn Gardn voor jou kan doen? Ontdek het hier.

Discover more

Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen

Maak van jouw terras dé hotspot van het seizoen
Ingmar Boon
Ingmar Boon
April 12, 2023

5

min read

Alles wat je moet weten over biofiel design

Alles wat je moet weten over biofiel design
Ingmar Boon
Ingmar Boon
April 7, 2023

5

min read

De coworking van de toekomst: hoe flexibel werken evolueert

Wat heeft de toekomst in petto voor co-working spaces en hoe kan jij jouw ruimte future-proof maken? 
Ingmar Boon
Ingmar Boon
March 31, 2023

5

min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.